Lippukunta

Historiaa

Lippukunta perustettiin vuonna 1937. Toiminta keskeytyi sotien aikana. Toiminta alkoi uudelleen vuonna 1950 osana partiolippukunta Kaarinan Ristiritareita. Toiminta on aikoinaan ollut vahvasti kytköksissä Littoisissa toimineeseen verkatehtaaseen. Vuonna 1967 Ristiritareiden Littoisten osasto eriytettiin omaksi lippukunnakseen, joka otti jälleen käyttöön alueen vanhan partiolippukunnan nimen Mustavuoren Sissit
2000-luvun taitteessa Mustavuoren Sissien toiminta uhkasi hiipua. Syitä tähän olivat krooninen johtajapula ja epäonnistunut tehtävien siirto. Tässä vaiheessa muutama vanha johtaja palasi remmiin ja sai pelastettua lippukunnan. Lippukunnan johtajapohjaa laajennettiin onnistuneesti lippukunnan ja partiovanhempien yhteistyöllä.

Perustietoa

Mustavuoren Sissit on partiolippukunta, joka toimii Kaarinassa (Littoisten srk-talo) ja Turussa (Hurttivuoren srk-koti) Lounais-Suomen partiopiirin alueella. Jäseniä lippukunnassa on noin 70. Lippukunnassa toimii tällä hetkellä 2 sudenpentulaumaa, 2 seikkailijavartiota, 1 tarpojavartio, 1 samoajavartio sekä 1 vaeltajaryhmä.
Meillä on jonkin verran yhteistoimintaa sisarlippukunta Littoisten Pirtapiikojen kanssa. Myös Kaarinan Ristiritareiden ja muiden Kaarinan Kymmenysten kanssa on paljon yhteistyötä, kuten kursseja, partiotaitokisoja ja muita tapahtumia. Satunnaisesti MuSi on nähty Kupittaan Henrikinpoikien kanssa yhteisellä sudariretkellä ja vuonna 2006 Etelä-Pohjanmaan Partiolaisten piirileirillä Pinjalla. Viimeisimpänä olemme tehneet yhteisen retken Mikaelin Sinisten kanssa helmikuussa 2013.

Väiski – mikä se on?

Lippukuntalehti Väiski ilmestyy silloin, kun sitä vähiten osataan odottaa. 1990-luvullakin todistettavasti useita kertoja. Täysin yllättäen lehti ilmestyi jälleen lokakuussa 2007 sekä vielä uudestaan vuonna 2011.

Mistä meidät tunnistaa?

Keltainen lippalakki

Mustavuoren Sisseillä on keltaiset lippalakit, joiden etuosassa lukee MuSi mustalla kirjailtuna. Lakkien avulla MuSin tunnistaa kaukaa, jo kauan ennen kuin hänen kanssaan pääsee juttelemaan ja muilla keinoin huomaamaan, että kyseessä tosiaan on Mustavuoren Sissi.

Huivi

Huivimerkki on värimuunnelma Kaarinan Ristiritarien huivimerkistä. Huivimerkin vihkiristi on keskiaikainen ritarisymboli ja mm. Katariinan kirkon seinistä löytyvä vihkisymboli, jolla piispa vihki kirkon aikoinaan käyttöön.